Vleutstraat 10 5298 NE Liempde

Massagetherapie

Binnen de massagetherapie worden uiteenlopende klachten behandeld aan het houdings- en bewegingsapparaat.
Hierbij wordt ‘hands on’ gewerkt in de keten van de wervelkolom en de eventueel aangedane bovenste of onderste extremiteit.

Ik maak onderscheid tussen specifieke, medische problemen en aspecifieke klachten en regulatiestoornissen en bepaal hierbij de grenzen van mijn vakgebied.

Klachten zoals artrose, tennisarm/golfelleboog, hernia, rug/nek klachten, gewrichtsklachten en beperkingen, migraine, hoofdpijn, fibromyalgie, etc. kunnen gewoon behandeld worden.
Massagetherapie behandelingen bestaat uit de volgende technieken:
- bindweefselmassage
- mobilisatie`s en oscilleren
- triggerpoint therapie en deep tissue massage

De invloed van zowel de verstorende en helende invloed van het zenuwstelsel speelt een belangrijke rol binnen het werk van een massagetherapeut.
Centraal staat de cliënt met zijn klacht en de invloed van de psyche, emoties en de sociale omgeving op de ontwikkeling hiervan. Dit wordt meegenomen bij de intake en de adviezen naar herstelbevordering. Een massagetherapeut schept voorwaarden ter bevordering van het krachtige zelf herstellend vermogen van de cliënt, waarbij ontspanning, beweeglijkheid en doorbloedingsverbetering van de cliënt en de diverse weefselstructuren op de voorgrond staat. De behandelintensiteit en de behandelduur worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie van de cliënt.